Bányai József polgármester blogja

Bányai József polgármester blogja

Egyeztető tárgyalás eredménye csatorna-ügyben

2009. július 07. - Bányai József

Tegnap délelőtt 10 órától közel délután 14 óráig egyeztető tárgyalást tartottunk a PIVESZ Kft-vel és az Erste Bankkal csatorna-ügyben. Egyeztettük az álláspontokat.

Pilisjászfalu Önkormányzata részéről nehezményeztük, hogy a PIVESZ miért nem küld számlákat, illetve azt, ha küld, azt miért 421,10 Ft + ÁFA áron teszi. A számlázás állításuk szerintazért nem megy gördülékenyen, mert szerintük az önkormányzati ármegállapítás elbizonytalanítja a szolgáltatót és így nehéz számlázni. A csatornadíjat pedig azért 421,10 Ft + ÁFA áron számlázzák, mert a koncessziós szerződés 6.1-es pontja alapján joguk van az inflációval emelni az árat anélkül, hogy ezt az Önkormányzat rendeletben elfogadná!

Jeleztük, hogy azért nem fogadtuk el december 15-én az általuk kért magasabb árat, mivel 5 perccel a képviselő-testület ülése előtt érkezett meg a kalkulációjuk, holott 30 nappal előtte kellett volna, így a képviselő-testület ezt átszámolni nem tudta. A másik dolog, ami miatt "csak" 393 Ft + ÁFA áron fogatuk el a csatornadíjat az az, hogy nem akartuk még jobban megterhelni a lakosságot, mint amennyire szükséges. A PIVESZ viszont most kérte, hogy az Önkormányzat részéről emeljük meg a szolgáltatás árát, ugyanis nem tudják működtetni a telepet. Elmondásuk szerint ha elmarad az áremelés, akkor a telep egy hónapon belül leáll. Azért van szükségük az áremelésre elmondásuk szerint, mivel a telep költségei oly mértékben megnövekedtek, hogy azt már a szolgáltató nem tudja finanszírozni. Ennek bizonyításához a PIVESZ Kft-től bekértük a költségeiket alátámasztó számlákat, mert az Önkormányzat csak ezek alapján tud árat emelni. Mind Pilisjászfalu, mind Tinnye Önkormányzat részéről jeleztük, hogy az áremelést nem tartjuk elfogadhatónak, azt valószínűleg a Képviselő-testületek nem fogják megszavazni. Ekkor a PIVESZ részéről elmondták, hogy áremelés elmaradása esetán a telep le fog állni. Szerintük a mostani áremelésre azért is van szükség, mivelk az eddigi csatornadíj mesterségesen alacsonyan tartott volt és már a költségeket nem termeli ki.


Kapcsolat a bankkal

A PIVESZ részéről felmerült az igény, hogy a banki szerződés is kerüljön módosításra, ugyanis főként Pilisjászfaluról kevés szennyvízdíj folyik be és így az Erste Bank a 200 Ft-ot köbméterenként megtartja így a szolgáltatónak nem fizet üzemeltetésre díjat. Erre a megoldás talán a számlázási rend helyreállítása és a nemfizető ügyfelek számának csökkentése lenne az Erste Bank és az Önkormányzatok szerint. A PIVESZ Kft. az olyan befizetetlen szennyvízdíjakat is az Önkormányzatokon akarja követelni, amiről több lakos is jelezte, hogy számukra nem számlázták ki. Mindkét Önkormányzat kérte, hogy a Pivesz Kft. tegye rendbe ezen nyilvántartásait. Amennyiben ezeket rendbeteszi, akkor egy 2007-es szerződés szerint az Önkormányzatokon követelheti!!!

 

A tárgyalások valószínűleg hamarosan folytatódnak, a tegnapi napon inkább csak az álláspontokat sikerült egyeztetni, ugyanis minden félnek vannak problémái láthatóan.

A bejegyzés trackback címe:

https://banyaijozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr381231154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása