Bányai József polgármester blogja

Bányai József polgármester blogja

Egy letűnt korszak emléke a fejekben?

2009. augusztus 25. - Bányai József

Érdekes dolog történt ma megint óvoda-ügyben. Felkeresett valaki, akinek a szavában nincs ok kételkedni, mert ok nélkül biztosan nem jönne bejelentkezés nélkül. Azt mondta, hogy valaki(k) felkeresté(k) őt, hogy Jászfalun a polgármester azért zsarolja a szülőket, hogy vonják vissza a feljelentésüket. Ezt az aljas rágalmat határozottan visszautasítom. Meg kell kérdeznem, hogy ezek az emberek meddig mennek még el? Meddig mehetnek el büntetlenül? Bárkit megrágalmazhatnak, mert "úri" kedvük úgy kívánja?

A bejegyzés címe az, hogy "Egy letűnt korszak emléke a fejekben?". Mit is takar ez? Lássuk a következő idézetet Szabó Barnabás Györgytől:

"A “suttogó propaganda”, a rágalmazás, az álhírek terjesztése, a perbe fogás, a folyamatos köz- és magánéleti támadás tartozik ide. ... Úgy tûnik, a mai magyar közegben ez a leghatásosabb. Más kérdés, hogy a múlt hordalékai miatt nálunk jobban meg lehet ezt alapozni, mint másutt, viszont ez tovább mélyíti az oly gyakran emlegetett lövészárkokat, és hosszú távon a politikai konszenzus teljes hiányához vezet alapvetõ kérdésekben is, minden a napi sértõdöttség-politizálás eszköze lesz." A szerző megállapításai tökéletesen applikálhatók falunk mai "politikai" viszonyaira. Vannak lakótársak, akik feljogosítva érzik magukat arra, hogy másokról egyértelmű hazugságokat és megkérdőjelezhető tartalmú mondatokat állítsanak. Mindezt valószínűleg azért, mert nyíltan egyszerűen gyávák véleményüket felvállalni. Gyávák, mert szemtől szemben valószínűleg nem tudnák megfelelően megvédeni az álláspontjukat. Gyávák, mert nekik ez adatott, és van véleményük, mert demokrácia van. Egy olyan demokrácia, melyben csak a saját jogaikat és akaratukat kívánják érvényesíteni. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, ahhoz a "hátbatámadás hazugságokkal és rágalmakkal" módszert alkalmazzák. Ez az ő sajátos demokrácia-értelmezésük, mely miatt falunk jelenleg ott tart, ahol tart.

Észre kellene már vennünk, hogy ez az a módszer, ami eddig minket hátrafelé vitt. Mindamellett, hogy visszautasítom aljas rágalmaikat, békejobbot is nyújtok nekik egy szebb, élhetőbb, jobb hangulatú település kialakítása érdekében. Remélhetőleg ezzel az ő gondolkodásuk is pozitívra fordul és a faluért ténylegesen valamit tenni akaró emberekké válnak. Meg kell mondanom, lenne még mit tenni...

A bejegyzés trackback címe:

https://banyaijozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr441338149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása