Bányai József polgármester blogja

Bányai József polgármester blogja

Pilisjászfalu ne álljon meg félúton...

2010. augusztus 18. - Bányai József

Tisztelt Polgártársaink!

 

Újra elkövetkezett a helyi önkormányzati választások ideje. 2010. október 3-án, vasárnap újra választ az ország. Mindannyian az reméljük, hogy a választás a többség megelégedésére lesz.

 

Pilisjászfalun az elmúlt 2 évben olyan folyamatok indultak el, melyek megteremtik a lehetőségét a folyamatos fejlődésnek.

Elkészült egy murvázott parkoló a MÁV állomásnál, az Irinyi utca szilárd burkolatot kapott, az összes utcára elkészültek az út, vízelvezetés és járda tervei. Elkezdtük a Településfejlesztési Koncepció és a Rendezési Terv felülvizsgálatát, mely még a mai napig tart, de még idén befejeződhet. Az előre látott és nem látott adósságainkat rendeztük és rendezzük, a kötvénytartozást egy megállapodásnak köszönhetően meg tudjuk szüntetni, ezzel összefüggésben pedig a szennyvízdíjat a felére tudjuk csökkenteni. Uniós pályázaton 21 millió Ft-ot nyertünk kompetencia-alapú oktatásra, amely az oktatást fejleszti falunkban, valamint szeptember közepéig tervezzük beadni a csapadékvíz-elvezetésre szóló pályázatot is. Az utcákat telente sikerült mindig időben letakarítani, illetve a nagy nyári felhőszakadások alkalmával helyreállítani. Mindezt úgy sikerült elérni, hogy nem volt már eladható telke az Önkormányzatnak, mely felett az Önkormányzat rendelkezik.

 

Ezek az eredmények 2 év alatt annak voltak köszönhetők, hogy a Képviselő-testület nagy része elkötelezett a település felé, nem pedig az egyéni érdekeit képviselte. Azt akarjuk ugyanakkor, hogy Pilisjászfalu ne álljon meg félúton…

Vannak még teendők, melyeket mindenképpen meg kell valósítanunk. Ilyenek: komplex településfejlesztés, melybe beletartozik az utak szilárd burkolattal történő ellátása, vízelvezetés, járda, óvoda és iskolaépület fejlesztése, településközpont kialakítása, az óvodai nevelés és az iskolai oktatás fejlesztése csak néhány azok közül a célok közül, melyeket abban az esetben meg tudunk valósítani, ha erre Önök nekünk felhatalmazást adnak október 3-án.

Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy ezeket a célokat csak és kizárólag csapatként tudjuk megvalósítani. A csapat tagjai:

 

Bányai József polgármester-jelölt (FIDESZ)


Kovács Tibor független képviselő-jelölt

 

Oláh-Háromszéki Attila független képviselő-jelölt

 

Rakóczki Zsolt független képviselő-jelölt

 

Somodiné Kerekes Sarolta független képviselő-jelölt

 

Tar József független képviselő-jelölt

 

 

 

KÉRJÜK, HOGY AJÁNLÓSZELVÉNYEIKKEL TÁMOGASSÁK CSAPATUNKAT ÉS EZZEL FALUNK FOLYAMATOS FEJLŐDÉSÉT!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://banyaijozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr622230906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása