Bányai József polgármester blogja

Bányai József polgármester blogja

Petra a legjobbak között...

2012. május 02. - Bányai József

kep0859_1335953209.jpg_1024x768

Még nincs egy éve, hogy első versenyén indulva rögtön az első helyen végzett az akkor 9 éves Háromszéki Petra, a Pilisi Királyi Íjászok egyesület tagja. Azóta még 15 versenyen vett részt, mindegyikén dobogós helyen végzett, így 13 arany, 2 ezüst és egy bronz érem büszke tulajdonosa.

 Őseink félelmetes fegyverének mai változatát, úgynevezett tradicionális összetett reflexíjat használ, egy „Kassai Ölyv-vadászt”. Idei évtől a Magyar Íjász Szövetség leigazolt versenyzője. Rengeteget edz, egy héten egy alakalommal a kisiskolában a hivatalos edzésen, délutánonként pedig otthon a kertben felállított célokra gyakorol.

Hivatalos versenyzőként a pályaíjászatban is kipróbálta magát. Februárban az IFAA Teremíjász Országos Bajnokságán legfiatalabb indulóként bronz érmet szerzett. Március 10-én és 11-én rendezték meg a Budapest Bajnokság minősítő teremíjász versenyt a Láng Sportcsarnokban. A kétnapos rendezvény egyben kvalifikációs verseny is volt a 2012. évi teremíjász országos bajnokságra. Petra történelmi gyerek leány kategóriában ezüstérmet szerzett, és a meglőtt pontszámai alapján jogot kapott az Országos Bajnokságon való indulásra. A Magyar Íjász Szövetség által megrendezett FITA (WA) Magyar Országos Bajnokságot március 31-én rendezték meg Dunakeszin. A versenyre majdnem 200 íjász kvalifikálta magát az ország minden részéből, az előzőleg megtartott régiós minősítő versenyeken elért eredményeik alapján. A 60 lövést követően 477 ponttal Petra történelmi gyerek leány kategóriában az előkelő II. helyet szerezte meg.

Az ország különböző pontjain megrendezett örömíjász versenyek közül összesen tizenkettőn indult az elmúlt egy évben, mindegyiken első helyezett lett. Tavaly még mini leány (-9), idén már gyerek leány (10-13) kategóriában. A csókakői vártól, a Börzsöny sűrű erdein át, a várpalotai Thuri kastélyvárig mindenhol sikeresen küzdötte le a 2D, 3D és furfangos harci célokat.

A Magyar Íjász Szövetség történelmi szakága által rendezett Nemzeti Kupa versenysorozatának kóspallagi évadnyitó versenyén Petra 21 cél leküzdését követően apród (gyerek) leány kategóriában az I. helyen végzett, és az eddigi 376 pontos csúcsot 61 ponttal megjavítva új országos csúcsot állított be. A versenysorozatból még két versenyen kell részt venni, majd szeptemberben a döntő következik.

Petra célja a Magyar Nemzeti Bajnoki cím elnyerése amiben családja messzemenőkig támogatja.   

A bejegyzés trackback címe:

https://banyaijozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr74483788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása