Bányai József polgármester blogja

Bányai József polgármester blogja

Átadásra került az orvosi rendelő és az iskolaépület energetikai beruházása

Mindkét fejlesztés használható innentől kezdve

2018. március 11. - Bányai József

 

A tegnapi napon átadásra került a 14,7 Millió Ft-os megnyert pályázatból felújított orvosi rendelő, melynek a tetőszerkezet, nyílászárói és belső terei kerültek felújításra. A rendelő kapott egy új vizsgálóhelyiséget, orvosi tartózkodóhelyiséget az új várón és beteg mosdón kívül.

Két iskolás kislány a gyönyörű időben nagyon szép tavaszi köszöntőt mondott, ezek után megköszöntem a beruházások terén adott minden résztvevőnek. Ezek után Csenger-Zalán Zsolt képviselő úr köszöntötte a jelenlévőket és elmondta, hogy a Kormánynak nagyon fontos célkitűzése Pest megye fejlesztése, azon belül is kiemelt figyelmet kapnak az oktatási és egészségügyi beruházások. Különösen fontosnak tartom, hogy az előre látható 7-8 hét helyett csak 4 hétig kellett a kedves betegeknek elviselni a munkálatok kényelmetlenségét. Ezúton is köszönjük türelmüket és támogató hozzáállásukat. 

A köszöntők után szalagátvágás következett, mely után a kivitelező képviselője és Doktornő mutatta be a változásokat. 

Az orvosi rendelő után a résztvevők megtekintették a kívülről teljesen megújult iskolaépületet és megtekintettük a jelenleg is folyó alsó szinti mosdó felújítási munkáit. A kivitelező képviselőjétől megtudtuk, hogy két héten belül az alsó szinti mosdó is használható lesz a gyerekek számára. 

Itt szeretnék köszönetet mondani Sárközi Márta tankerület igazgatónak és helyettesének, Heider László úrnak, valamint Péter Éva iskolaigazgatónak, amiért segítették az energetikai, valamint segítik munkájukkal az alsó szinti mosdó felújítását. 

 

 

Az energetikai beruházás keretében 71 millió Ft támogatásból és a hozzá kapcsolódó 7,5 millió Ft önerőből cserére került az iskola és önkormányzat épületének összes nyílászárója, kőzetgyapot szigetelés került az épületre a tűzállóság érdekében, valamint az épület tetőszerkezete és héjazata is megújult, valamint az üzemeltetési költségek további csökkentése érdekében 30 kWp teljesítményű napelemes rendszert telepítettünk az épületre, hogy a villamos energia költségek is minimalizálásra kerüljenek. 

A fejlesztések bruttó költsége:

Orvosi rendelő: cca. 16,5 millió Ft (Kivitelező: Areon Kft., Pilisjászfalu)

Iskolaépület energetikai beruházása: cca. 79 millió Ft (Kivitelező: Vulcano 2004. Kft, Budapest)

Iskolai alsó mosdó felújítás: 7,7 millió Ft (teljesen önkormányzati forrásból készülő beruházás, kivitelező: Areon Kft., Pilisjászfalu)

 

Köszönetnyilvánítás

 

Köszönjük, akik közreműködtek sikerünkben: a Képviselő testület tagjainak (Rakóczki Zsolt, Háromszéki Attila, Tar József, Blaskovich Ákos, Gáborné Kurucz Katalin, Gáldi Csaba), a hivatal minden dolgozójának (Dr. Imre Gábor jegyző, Papp Kálmánné, Horváth Melinda, Kovácsné Jurásek Irén, Fazekasné Catanzaro Rita, Hudecz Izabella, Horváth Béla és Lukács László) a tankerület és az iskola munkatársainak (Sárközi Márta tankerület igazgató, Heider László, Péter Éva iskolaigazgató, valamint a teljes tanári kar), Háziorvosi szolgálat munkatársainak (Dr. Arany Andrea doktornő és Budai Andrea körzeti főnővér). Köszönet illeti Csenger-Zalán Zsolt képviselő urat a támogatásért, valamint munkatársait, segítőit (Gortva Márta, Malik Zita, Galata Andrea és Dr. Malik Dean). Köszönet illeti továbbá Mezey Péter és Rózsa Levente urakat (Areon Kft.) és Ujj András urat (Vulcano 2004. Kft.) a kivitelezés precizitásáért, rugalmasságukért és konstruktív hozzáállásukért. 

A legnagyobb köszönet ugyanakkor Jászfalu lakóit, a doktornő betegeit, az iskolában tanuló gyerekeket és szüleiket illeti a türelmükért, támogatásukért. Reméljük, örömüket fogják lelni ezen fejlesztéseinkben a jövőben.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://banyaijozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr6813729710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása