Bányai József polgármester blogja

Így épült az első Somlyó völgyi mintaház (time-lapse videó)

2018. április 18. - Bányai József

Nyílt levél a képviselőjelölteknek...

...mely egyben lehetőség is

Tisztelt Képviselőjelöltek!

 

Ahogy közeledik a választás, minden választópolgár egyre kíváncsibb a választókerületi jelöltekre. Kíváncsi, hogy a választókerületében lévő problémákra, de még inkább a településen lévő megoldandó kérdésekre és problémákra milyen javaslata van a képviselőjelölteknek. Ez egy fontos kérdés, mert egy ilyen választás alkalmával nem csak az ország, hanem a választókerület és szűkebb környezetünk, a település sorsát is valaki kezébe adjuk, hogy megfelelően képviselje azt az országgyűlésben.

 

Tovább

Elkészültek az Iskola alsó szinti mosdói

Megtörtént a műszaki átadás is

A mai napon a Kivitelező átadta az iskola alsó szinti mosdóit. Az iskola gondnokának a karbantartással kapcsolatos tudnivalókat átadta. 

Az iskola mosdója használható lesz. Jó egészséget kívánunk a diákoknak a mosdó használatához és kérünk mindenkit, vigyázzon rá!

 

Kedden átadásra kerül az iskola mosdója

Néhány hét alatt elkészült az iskola alsó szintjén az új mosdó. A keddi napon 10 órakos átadásra kerül (műszaki átadás) az iskola részére. Reméljük, hogy sokáig tudják használni a gyerekek. 

 

Néhány kép a befejező munkálatokról (kattintásra galéria nyílik)

 

Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozata elismerés

A polgárőrség legmagasabb kitüntetését vehette át Pilisjászfalu polgármestere

2018 március 24-én, az Országos Rendőr-főkapitányság Auditóriumában tartott polgárőr küldöttgyűlésen, Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Dr. Túrós András az OPSZ elnöke, a polgárőr mozgalom támogatásának és népszerűsítése érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként a "Polgárőr Érdemkereszt" arany fokozata kitüntetésben részesítette Bányai Józsefet, Pilisjászfalu polgármesterét.

A magas rangú elismerésre Dr. Bilisics Péter a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke terjesztette fel Bányai Józsefet, azért a példamutató munkáért, amit a település polgárainak biztonsága érdekében végez. A polgárőrség tevékenységével hozzájárult a település fejlődéséhez, jó hírének, értékeinek növeléséhez.

Gratulálunk a kitüntetéshez, munkájához további sok sikert kívánunk!

 

Így szólt a Facebook hír, melyből kiderült, hogy -számomra is meglepetésként- én kaptam meg ezt a kitüntetést a jászfalui Polgárőrségből.

Köszönöm a felterjesztést Dr. Bilisics Péter úrnak, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnökének.

Úgy gondolom ugyanakkor, hogy mindez az elismerés kevésbé a személyemnek, mint inkább a Pilisjászfalui Polgárőrség elnökének, Háromszéki Attila barátomnak és a Jászfalun szolgálatot teljesítő polgárőröknek szól. Elsősorban nekik, függetlenül attól, hogy melyik személy kapja meg. Szól továbbá mindenkinek, a körzeti megbízottunknak és Jászfalu lakosságának, hogy elősegítették a közbiztonság érdekében kifejtett munkánkat, amelyet az idén 15. születésnapját ünneplő Polgárőrséggel egyetemben igyekszünk Jászfalu érdekében tenni. A közbiztonság közös érdek, mely ha van, akkor nem látható, ha nincs, akkor érezzük igazán hiányát. Ebben a feladatban mindenki teszi a dolgát. 

Köszönöm Háromszéki Attilának a Polgárőrség elnökének és minden polgárőr társamnak, Gál Krisztián r.ftőrm. körzeti megbízott úrnak, a Pilisvörösvári Rendőrőrs és Budaörsi Rendőrkapitányság minden munkatársának és minden együttműködő hivatásos és civil szervezetnek, valamint Jászfalu lakosságának.

Közös sikerünk, hogy Jászfalu Pest megyének és az országnak az egyik legbiztonságosabb települése lehet!

 

Kitüntetést kapott egy jászfalui polgárőr

Kiemelkedő teljesítményért kapott rendőrségi elismerést a Pilisjászfalui Polgárőrség tagja.

Az 1848-as szabadságharc emléknapjának 170. évfordulója alkalmából elismerést adott át dr. Pál Adrián rendőr alezredes, a Budaörsi Rendőr-főkapitányság vezetője, Koczka Gábor rendőr alezredes, a Pilisvörösvári Rendőrőrs parancsnoka és Bányai József Pilisjászfalu polgármestere, Gönczi Péternek a Pilisjászfalui Polgárőr Egyesület tagjának.

Ahogy azt dr. Pál Adrián rendőr alezredes a díj átadásakor elmondta, a Pilisjászfalui Polgárőr Egyesület tagja a rendőrséggel való hatékony együttműködése és Pilisjászfalu közbiztonságáért végzett eredményes tevékenységéért vehetett át oklevelet és emlékplakettot.

Gönczi Péter polgárőr 2017-ben a saját szabadidejét feláldozva 841 óra szolgálatot teljesített Pilisjászfalu közbiztonsága érdekében, valamint 292 órát töltött közös szolgálatban a rendőrséggel.

Mi változott eddig Jászfalun és mi fog a jövőben?

Sok esetben halljuk a kritikát, hogy ebben a faluban nem történik semmi. Ez egész egyszerűen nem igaz, de sajnos a mi hibánk, hogy a lakosok nem értesülnek róla megfelelő módon, így ezen igyekszünk változtatni. Úgy döntöttem, hogy igyekszem legalább heti egy posztot írni ide, mert van érdeklődés. 

 

Az alábbiakban néhány dolgot igyekszem közölni, ami 2008. szeptembere óta változott a faluban. 9-10 év nagy idő, szégyellném magam, ha semmi nem változott volna. A későbbiekben néhány témát ezek közül részleteibe menően is ki fogok fejteni, így néha érdemes lesz ide visszatérni. 

Tovább

Átadásra került az orvosi rendelő és az iskolaépület energetikai beruházása

Mindkét fejlesztés használható innentől kezdve

 

A tegnapi napon átadásra került a 14,7 Millió Ft-os megnyert pályázatból felújított orvosi rendelő, melynek a tetőszerkezet, nyílászárói és belső terei kerültek felújításra. A rendelő kapott egy új vizsgálóhelyiséget, orvosi tartózkodóhelyiséget az új várón és beteg mosdón kívül.

Tovább

Csenger-Zalán Zsolt Képviselő Úr fóruma

Ez történt a fórumon 2018. március 3-án

Március 2-án, szombaton 14 órától tartott egy közel két és fél órás fórumot Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő úr. Bemutatta mind a maga választókerületi, mind pedig a FIDESZ-KDNP terveit a következő 4 évre.

Megtudhattuk, hogy mennyit fejlődött a választókerület az országon belül és milyen eredményei, nehézségei voltak a 4 év kormányzásnak.

 

Kiderült, hogy a választás tétje nagy, az ország bevándorlóországgá válik-e vagy sem. A fórum minden résztvevője egyetértett abban politikai nézettől függetlenül, hogy ennek megakadályozása rendkívül fontos.

Erre csak a FIDESZ-KDNP pártszövetség képes és hajlandó.

 

Magam részéről nagyon fontosnak tartottam megtudakolni, hogy a választókerületen belül Pilisjászfaluval kapcsolatosan miben tud nekünk segíteni? El tudom mondani, hogy Csenger-Zalán Zsolt az első képviselő, aki ismeri falunkat, rendszeresen kijár ide kapcsolatot tartani és amiben tud, segít. Ténylegesen, nem pedig csak szavak szintjén.

Képviselő úr elmondta, hogy Jászfalun most a legfontosabb kérdés, hogy legyen gyalogátkelőhely és temető, mert ezek évtizedek óta elmaradtak a település életéből. Kiemelte, ahogy eddig is, ezek után is segíteni fog, amiben tud, támogatja az önkormányzat pályázati tevékenységét, amennyire csak tudja. Fontosnak tartottuk még megbeszélni azt is, hogy a környékbeli útfejlesztéseket úgy kell végrehajtani és olyan nyomvonalat kell támogatni, mely falunkra a lehető legkisebb forgalmat irányítja.

 

Szóba kerültek még egyéb közéleti témák is, melyről Képviselő úr a résztvevőkkel végig jó hangulatban beszélgetett.

 

Köszönjük a szombat délutánt, Képviselő úr. Máskor is szívesen látjuk Önt nálunk.

 

Nagyon sok sikert kívánok Önnek április 8-án, kívánom, hogy továbbra is Ön képviselje a parlamentben ezt a választókerületet és Pilisjászfalut! Mert nekünk Magyarország az első!

FELHÍVÁS!

Zöldhulladék elszállítással kapcsolatban

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

 

A Zöld Bicske NP Kft. a zöldhulladékot kapacitáshiány miatt a hozzájuk tartozó régió több településén, vagy településrészén nem tudta elszállítani.

A Zöld Bicske vezetőjének kérése, hogy a T. Ingatlantulajdonosok a kitett zöldhulladékot hagyják kinn és a szállítást folyamatosan el fogják végezni.

 

Megértésüket köszönjük!

 

Pilisjászfalu Község Önkormányzata

M10-es úttal kapcsolatos álláspont - kifejtve

A A Facebookon megjelent a varkapu.info honlapján elérhető hír, miszerint nagyon sokáig nem lesz még M10-es út. Erről a levélről hiányzik az aláírásom, mely miatt úgy ér a Facebookon gúnyolódás, hogy előtte a hozzászólók nem tájékozódtak, meg sem próbálták megismerni az álláspontomat, mert akkor talán megértenék, hogy miért is történt ez. Most pedig az alább kifejtve az üggyel kapcsolatos álláspontom.

Február 16-án, Pilisvörösváron volt egy fórum ezzel kapcsolatban, amin rajtam kívül csak három jászfalui lakó jelent meg. (Egyikük sem, aki a Facebookon gúnyolódik). Itt ismertették azt a tanulmányt (katt ide a megnyitáshoz) amely az M0 északi szektorának megépítése miatt készítettek el. 

Tovább

A milleniumi emlékmű vs. GULÁG Emlékmű

Sokakban felvetődik a kérdés, hogy miért kellett a Millecenetnáriumi Emlékművet elbontani, merthogy olyan szép volt - egyes vélemények szerint. Ez valóban igaz volt, kb. a 2000-es évek elejéig. 

Először is az történt, hogy az oszlop tetejéről levágták a bronzkelyhet, melyet sikerült megmenteni.

Aztán szépen lassan a törzsek nevei is elkezdtek leesni az oszlop tetejéről, betűnként, ahogy az elő van írva. Közben az oszlop is elkezdett "hámlani" és a talapzat burkolata is feljött. Hogy ez miért? Felfagyott... Na itt álljunk meg egy pillanatra: hogyan tud felfagyni egy kültéri emlékmű talapzatának burkolata? Ez a kérdés bennünk is felvetődött. Meg is néztük, mi lehet az oka és a mi legnagyobb döbbenetünkre beltéri lapból készítették! 

 

 

Tovább

Petra a legjobbak között...

kep0859_1335953209.jpg_1024x768

Még nincs egy éve, hogy első versenyén indulva rögtön az első helyen végzett az akkor 9 éves Háromszéki Petra, a Pilisi Királyi Íjászok egyesület tagja. Azóta még 15 versenyen vett részt, mindegyikén dobogós helyen végzett, így 13 arany, 2 ezüst és egy bronz érem büszke tulajdonosa.

 Őseink félelmetes fegyverének mai változatát, úgynevezett tradicionális összetett reflexíjat használ, egy „Kassai Ölyv-vadászt”. Idei évtől a Magyar Íjász Szövetség leigazolt versenyzője. Rengeteget edz, egy héten egy alakalommal a kisiskolában a hivatalos edzésen, délutánonként pedig otthon a kertben felállított célokra gyakorol.

Hivatalos versenyzőként a pályaíjászatban is kipróbálta magát. Februárban az IFAA Teremíjász Országos Bajnokságán legfiatalabb indulóként bronz érmet szerzett. Március 10-én és 11-én rendezték meg a Budapest Bajnokság minősítő teremíjász versenyt a Láng Sportcsarnokban. A kétnapos rendezvény egyben kvalifikációs verseny is volt a 2012. évi teremíjász országos bajnokságra. Petra történelmi gyerek leány kategóriában ezüstérmet szerzett, és a meglőtt pontszámai alapján jogot kapott az Országos Bajnokságon való indulásra. A Magyar Íjász Szövetség által megrendezett FITA (WA) Magyar Országos Bajnokságot március 31-én rendezték meg Dunakeszin. A versenyre majdnem 200 íjász kvalifikálta magát az ország minden részéből, az előzőleg megtartott régiós minősítő versenyeken elért eredményeik alapján. A 60 lövést követően 477 ponttal Petra történelmi gyerek leány kategóriában az előkelő II. helyet szerezte meg.

Az ország különböző pontjain megrendezett örömíjász versenyek közül összesen tizenkettőn indult az elmúlt egy évben, mindegyiken első helyezett lett. Tavaly még mini leány (-9), idén már gyerek leány (10-13) kategóriában. A csókakői vártól, a Börzsöny sűrű erdein át, a várpalotai Thuri kastélyvárig mindenhol sikeresen küzdötte le a 2D, 3D és furfangos harci célokat.

A Magyar Íjász Szövetség történelmi szakága által rendezett Nemzeti Kupa versenysorozatának kóspallagi évadnyitó versenyén Petra 21 cél leküzdését követően apród (gyerek) leány kategóriában az I. helyen végzett, és az eddigi 376 pontos csúcsot 61 ponttal megjavítva új országos csúcsot állított be. A versenysorozatból még két versenyen kell részt venni, majd szeptemberben a döntő következik.

Petra célja a Magyar Nemzeti Bajnoki cím elnyerése amiben családja messzemenőkig támogatja.   

Születésnapi köszöntő

img_2856_kisebb_1335446588.jpg_2333x1555

Tisztelt Olvasók!

A mai napon köszöntöttük Végh Gézáné Juliska nénit a 90. születésnapján. Az Önkormányzattól egy szép virágcsokrot, bonbont a miniszterelnök úrtól pedig egy emléklapot kapott, amit szintén mi vittünk ki neki. 

 

Juliska néni elmesélte, hogy Jászfalun született, ami akkor még Tinnyéhez tartozott. Megélte Jászfalun a világháborút is, mesélte hogy a tanyán bújkáltak a bombázások elől.  Megélte azt is, amikor Piliscsabához tartozott a falu és a leválást is. Eddigi életét Jászfalun élte le.

 

További sok szép évet kívánunk az Önkormányzat nevében Juliska néninek itt Jászfalun!