Bányai József polgármester blogja

Bányai József polgármester blogja

Nyílt levél a képviselőjelölteknek...

...mely egyben lehetőség is

2018. április 05. - Bányai József

Tisztelt Képviselőjelöltek!

 

Ahogy közeledik a választás, minden választópolgár egyre kíváncsibb a választókerületi jelöltekre. Kíváncsi, hogy a választókerületében lévő problémákra, de még inkább a településen lévő megoldandó kérdésekre és problémákra milyen javaslata van a képviselőjelölteknek. Ez egy fontos kérdés, mert egy ilyen választás alkalmával nem csak az ország, hanem a választókerület és szűkebb környezetünk, a település sorsát is valaki kezébe adjuk, hogy megfelelően képviselje azt az országgyűlésben.

 

Jön tehát a kérdés, hogy ki is tudja megfelelően képviselni településeinket a 8 jelölt közül? Kinek is adjuk a bizalmunkat, akiről fel tudjuk tételezni, hogy képviselni is fog minket? Vannak választópolgárok, akik egyértelmű pártpreferencia alapján adják le a voksukat, de lenne olyan, aki úgy gondolja, hogy a legegyszerűbb és leginkább célravezető, ha döntésüket azután hozzák meg, hogy a képviselőjelöltet meghallgatták a településen tartandó fórumon. Na kedves Hölgyek és Urak, itt kezdődnek a gondok.

A 8 képviselőjelölt közül eddig csupán egyetlen jelölt, Csenger-Zalán Zsolt (FIDESZ-KDNP) tette tiszteletét falunkban. Közel 2,5 órás fórumot tartott, amin ugyan nem sokan voltunk, de nagyon jó hangulatban beszélgettünk Pilisjászfalu, a Pest megye 2. sz. választókerület és az ország előtt álló kihívásokról és a megoldandó feladatokról és a megoldási lehetőségekről. Zsolt felkészült és ismeri Pilisjászfalut, ez elmondható.

csenger-zalan-zsolt-1.jpg

De mi van a többi jelölttel? Mi van azokkal a jelöltekkel, akik szintén a választókerületben indulnak és többek között Pilisjászfalut is képviselni kívánják április 9-től? Miért nem jönnek ki hozzánk? Hogyan akarják ismertetni a választókerületre és Pilisjászfalura vonatkozó elképzeléseiket. Az országos terveket már a nagyobb pártok részéről ismerjük, de a választókerületben csak a kormánypártét.

Különösen furcsa, hogy annak a Jobbiknak a jelöltje nem jön ki egy 2000 fő alatti kistelepülésre, amelyik a jelenlegi kormányt ekézi, hogy kistelepüléseket a kormány meg akarja szüntetni? Számomra elég beszédes, hogy akkor ki is szüntetné meg a kistelepüléseket, ha pont ő nem jön ki. Telefonon kétszer is kerestem és üzenetet is írtam Önnek, pont azért, hogy jöjjön el hozzánk és találkozzon a választóival. Higgye el, hogy nagyon szívesen láttuk volna és látjuk is itt.

cskt_csaszarne_kollar_timea_hivatalos_01.jpg

Van több olyan jelölt is, aki a szomszéd településen, Piliscsabán lakik, tényleg nem tartana túl sokáig az út ide, de nem kívánnak kijönni bemutatkozni? Higgyék el, hogy nagyon szívesen láttuk volna és látjuk is itt.

gelencser_andras.jpg

Rettentően megtisztelő az is, hogy itt az LMP miniszterelnök-jelöltje is indul, de valahogy mintha a miniszterelnöki ambíciók elvinnék a figyelmét a választókerületről. Neki is élnek itt szavazói, akik kíváncsiak lennének nem csak az országos, hanem a választókerületi és a szűkebb lakókörnyezetünk terveire is. Higgye el, hogy nagyon szívesen láttuk volna és látjuk is itt.

szel_barnadett.jpg

Vannak olyan jelöltek, akikről még kevesebbet tudunk. Kérdem Önöket, hogy miért nem jönnek ki ide? Nincs rá idejük? Nincs rá lehetőségük?

szemzoaron.jpg

 betlehem_csaba.jpg

Kérdésem azokhoz a jelöltekhez szól, akiket nem láttunk a településen. Mik a terveik? Miért nem látogatnak el hozzánk? Leköti Önöket az országos politika? Vagy mi annyira jelentéktelenek vagyunk az Önök számára, hogy arra sem méltatnak, hogy kijöjjenek ide? Bele sem merek gondolni, hogy Önöknek egy kistelepülés még a kampányban sem fontos? Mi lesz azután velünk, ha valamelyikük nyer?

 

No de a konstruktivitás és falunk minden választópolgára érdekében lehetőséget kívánok Önöknek biztosítani (a lakosaink érdekében), hogy bemutatkozzanak itt a blogon és ismertessék a választókerületre és Pilisjászfalura irányuló elképzeléseiket. Kérem, hogy emailben küldjék el számomra a a választókerületre és Pilisjászfalura irányuló programjukat a polgarmester@pilisjaszfalu.hu címre és én szívesen közzéteszem, hogy a lakosaink tájékozódni tudjanak, ha már Önök eddig nem tették meg.

Kérem ezt pénteken éjfélig igyekezzenek megtenni, amennyiben élni kívánnak e lehetőséggel.  

A bejegyzés trackback címe:

https://banyaijozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr9813812380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ratyi Manó 2018.04.06. 08:57:25

a fideszesek nem a körzetüket képviselik, hanem Orbánt

szepipiktor 2018.04.06. 10:07:34

Hát ezt is meg kellene változtatni!
A régi választási törvényt vissza, a kétfordulóst vissza, a visszahívhatóságot vissza!
És belerakni, csak olyan jelölt lehet, aki közvetlenül köthető a területhez.
süti beállítások módosítása